Обща информация за поделението

Град Белене се намира в Северна България на брега на река Дунав. Заобиколен с група острови наречени “Беленските острови”. Общият им брой е 10, с обща площ 49170 дка. Най-голям е остров “Персин”. Дейността на ДПФЗД ТП Белене се развива в направление селско стопанство. То е изцяло съсредоточено на територията на остров ”Персин” (островът е с обща площ  43373 дка, неговата дължина е 15 км, а на ширина достига до 6 км.  ). По смисъла на Закона за биологичното разнообразие остров Персин е защитена територия- Натура 2000 . Почвено – климатичните условия като цяло дават възможност за развитие на растениевъдство и животновъдство.

Предлагани услуги:

 • Растениевъдство

 • Основни култури, които се отглеждат са : пшеница, рапица, люцерна, слънчоглед, царевица зърно и царевица за силаж.

 • Животновъдство

 • Животновъдният отрасъл е съсредоточен и се развива изцяло в направление млечно говедовъдство. Добитото краве мляко се предава на оторизирана фирма, съгласно сключен договор за продажба. От новородените телета мъжките се продават, а женските се използват за обновяване на основното стадо.

 • Мебели от ракита

 • ДПФЗД – поделение гр. Белене реализира изделия, изработени от върбова пръчка – ракита. Поделението разполага с различни видове столове, табуретки, панери, маси, кошници, пана и др. видове, които могат да бъдат лакирани в различни гами по желание на клиента.

 • Хотел и стол

 • ДПФЗД ТП Белене разполага с хотелска част от 8 стаи, 2 апартамента и конферентна зала, може да се използва за провеждане на семинари, учебни програми и занятия. Към хотелската част има служебен стол, който се обслужва от поделението. Служебния стол е подходящ за организиране на мероприятия, заявени от външни лица.

  На територията на о-в “Персин” ДП ФЗД – поделение гр. Белене разполага и с вила “Рибарника”, която е разположена в близост до ръкав на р. Дунав, подходяща за отдих, риболов и почивка. Същата разполага с 2 апартамента 2 двойни стаи, кухня и обща зала. За почиващите през пролетно-летния сезон вилата разполага с външно барбекю и голяма беседка.

 • Отдаване на труд

 • ДПФЗД поделение Белене предлага работни групи за извършване на обща строителна и друга работа.

Целите на ДП ФЗД  са да произвежда и предлага качествени изделия, услуги и селскостопанска продукция, които да задоволят напълно изискванията на клиентите.

Услуги

Металообработка
Мебелно производство
Отдаване на труд
Транспортни услуги
Изработка на ишлеме

Контакти:

ДПФЗД ТП Белене

Адрес:
гр. Белене, ул. „Страцин” 4

Тел.:
0658 / 31 312

Факс:
0658 / 58 001

Email:
belene@dpfzd.com

Можете да се свържете с нас като попълните формата по-долу в относно моля запишете до кое поделение желаете да изпратите запитване.

[contact-form-7 id=“6″ title=“Форма за контакт“]